TikTok a optat pentru Oracle

Microsoft a anunțat că  ByteDance a refuzat să îi vândă TikTok.

La 14 august a.c., președintele SUA, Donald Trump, a emis un decret prin care obliga ByteDance să-și vândă afacerea din Statele Unite în termen de 90 de zile.

ByteDance, compania chineză proprietară a popularei aplicații de amuzament TikTok, a decis ca Oracle să devină cumpărătorul segmentului american al rețelei sale sociale, a anunțat The Wall Street Journal, citând surse implicate în negocieri.

Potrivit interlocutorilor publicației, acordul dintre ByteDance și Oracle nu va avea forma unei vânzări directe, gigantul tehnologic american devenind “partenerul tehnic de încredere al TikTok în SUA”.

Anterior, Microsoft a anunțat că ByteDance a refuzat să îi vândă TikTok.

Totuși, potrivit ziarului The South China Morning Post (Hong Kong), ByteDance nu intenționează să vândă sau să transfere, ca parte a oricărei tranzacții de vânzare sau dezinvestire, algoritmul de bază al TikTok.

“ByteDance nu va oferi codul-sursă niciunui cumpărător din SUA, însă echipa tehnologică americană a TikTok este liberă să-și dezvolte propriul algoritm”, a afirmat una dintre sursele publicației The South China Morning Post.

Totodată, ByteDance a informat autoritățile americane cu privire la decizia sa despre codul-sursă.

Deși ByteDance nu a anunțat prețul, TikTok a fost cel mai scump startup în anul 2018. După unele estimări, prețul de achiziție ar putea ajunge la 30 de miliarde de dolari.

Negocierile întreprinse de ByteDance, Oracle și Microsoft având ca obiect vânzarea segmentului american al TikTok au început în luna a.c.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *