Autoritățile SUA: Assange a colaborat cu hackeri Anonymous și LulzSec

Autoritățile americane au adus noi detalii în actul de acuzare împotriva fondatorului WikiLeaks.

Arrestations LulzSec : le FBI voulait-il piéger Julian Assange de ...

Autoritățile americane au publicat un nou act de punere sub acuzare împotriva lui Julian Assange. Potrivit Serviciului de presă al Departamentului de Justiție al SUA, documentul nu conține acuzații noi, dar extinde lista persoanelor cu care acuzatul a conspirat. Astfel, conform noului rechizitoriu, fondatorul WikiLeaks este acuzat că a conspirat cu membri ai grupărilor Anonymous și LulzSec împotriva SUA.

File:Julian Assange - 9060712888 (cropped).jpg - Wikimedia Commons
Julian Assange

Conform documentului, în anul 2012 Julian Assange a transmis liderului LulzSec, la acea vreme informator al FBI, o listă de organizații ale căror rețele trebuiau compromise în interesul WikiLeaks. Lista includea și o companie privată care lucra pentru serviciile speciale din SUA. Mai exact, Assange a cerut liderului LulzSec să obțină conținutul e-mailurilor, documente PDF și baze de date din rețeaua acestei companii. Într-unul dintre mesaje, Assange a menționat că cele mai utile lucruri pentru WikiLeaks ar fi materiale ale CIA, NSA și New York Times.

„Portalul WikiLeaks a primit și publicat e-mailuri furate de un hacker Anonymous și LulzSec din rețelele unei companii americane care oferă servicii de consultanță comunității de informații din SUA. Conform hackerului, Assange i-a cerut în mod indirect să reia trimiterea de spam către această companie”, a mai menționat Serviciul de presă al Departamentului de Justiție al SUA.

Noul rechizitoriu conține și acuzațiile mai vechi, din documentul aprobat în mai 2019: Assange este acuzat că a încălcat Legea americană privind spionajul prin publicarea documentelor secrete ale Departamentului Apărării din SUA.

Chelsea Manning released from jail after refusing to testify ...
Chelsea Manning

Julian Assange a primit documentele respective în 2010 de la Chelsea Manning, pe atunci soldat în Armata SUA. In prezent, fondatorul WikiLeaks se află în arest în Marea Britanie, autoritățile SUA solicitând extrădarea acestuia.

Inculparea sau punerea sub acuzare este acuzația formală îndreptată împotriva unei persoane care a comis o infracțiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *