Activiștii DDoSecrets au postat corespondența mai veche a WikiLeaks

Corespondența începe din anul 2010 și acoperă prima etapă a activității organizației WikiLeaks.

Julian Assange highly susceptible to Coronavirus as Belmarsh ...

Gruparea de activiști DDoSecrets (Distributed Denial of Secrets) a publicat “AssangeLeaks”, o parte din corespondența celor de la WikiLeaks, cu scopul de a face cunoscut publicului modul în care funcționa această organizație și de a oferi contextul necesar înțelegerii situației actuale a lui Julian Assange.

Publicarea materialelor coincide cu aducerea de noi acuzații de natură penală fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, în  Statele Unite.

Documentele acoperă prima etapă de activitate a organizației WikiLeaks, unele dintre ele datând chiar din anul 2010. Astfel, sunt reproduse discuții pe chat între Julian Assange,  hackerul Jeremy Hammond și informatorul FBI Sigurdur Thordarson. Specialistul IT David House figurează și el în unele dintre redările conversațiilor respective. Subiectele discutate includ statutul lui Chelsea Manning, fost militar militar al SUA și informatorul principal al WikiLeaks, cerințele lui Assange cu privire la investigarea membrilor WikiLeaks și, de asemenea, scurgerile de informații care urmau să aibă loc. În timpul uneia dintre conversații, Assange folosește expresii rasiste împotriva lui Hammond și discută cu el conexiunea dintre WikiLeaks și gruparea de infracțiuni informatice LulzSec.

Publicarea conversațiilor are loc la trei săptămâni după ce Departamentul de Justiție al SUA a emis o nouă punere sub acuzare împotriva lui Julian Assange. Conform acuzațiilor, fondatorul WikiLeaks a conspirat cu membrii grupărilor Anonymus și LulzSec.

In 2017, WikiLeaks a dezvăluit peste 8 mii de documente secrete ale CIA. Potrivit acestor documente, Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite (CIA) a dezvoltat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor. Totodată, CIA ar fi utilizat Consulatul SUA de la Frankfurt pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj şi atacuri cibernetice în Europa, Orientul Mijlociu şi China. “Este un act de incompetenţă crasă să creezi un asemenea arsenal şi să îl păstrezi în acelaşi loc”, declara la acea dată Julian Assange. In prezent, Assange este încarcerat în Marea Britanie, de unde contestă cererea de extrădare formulată de SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *