SUA: Cel mai mare producător de echipamente laser, victimă a RansomExx

Compania a fost atacată de ransomware-ul RansomExx, o versiune actualizată a Defray777.

IPG Photonics Laser serving US Army hit by a Ransomware Attack - Cybersecurity Insiders

IPG Photonics, cel mai mare producător american de  echipamente laser folosite pentru tăiere, sudură și uz medical, a căzut victimă ransomware-ului RansomExx.

IPG Photonics are sediul la Oxford, Massachusetts și deține sucursale în întreaga lume. Compania are 4.000 de angajați, iar veniturile de anul trecut s-au ridicat la 1,3 miliarde de dolari. Unele dintre produsele companiei sunt utilizate de Forțele Aeriene ale SUA.

USS Ponce Laser Weapon System by IPG Photonics

Potrivit BleepingComputer, IPG Photonics a fost atacat de un ransomware care i-a întrerupt procesele de producție. Compania a trebuit să oprească sistemele informatice la birourile sale din întreaga lume. Telefoanele și e-mailurile au fost deconectate în birouri, nu a existat nicio comunicare, producția de piese a fost oprită, iar livrarea nu a mai funcționat.

Potrivit specialiștilor, compania a fost atacată de ransomware-ul RansomExx. Acesta este o versiune actualizată a Defray777, iar activitatea sa a crescut semnificativ din iunie a.c. De exemplu, în august, ransomware-ul a atacat Departamentul Transporturilor din Texas și compania Konica Minolta.

Conform notei de răscumpărare, atacatorii au furat datele IPG Photonics din depozite TFS.

Spre deosebire de alți infractori cibernetici, operatorii RansomExx nu au un site pe darkweb unde să publice datele furate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *