Serghei Medvedev, unul dintre membrii Infraud, a pledat vinovat în SUA

Rusul Serghei Medvedev, acuzat în Statele Unite de participare la activitățile grupării de criminalitate cibernetică Infraud, a pledat vinovat în fața Curții Districtului Nevada, s-a menționat într-un raport al Departamentului de Justiție al SUA.

United States District Court - District of Nevada

“Serghei Medvedev, cunoscut și sub numele de Stells, segmed, serjbear, în vârstă de 33 de ani, cetățean al Federației Ruse, a pledat vinovat în fața judecătorul districtual James Mahan”, se menționează în comunicat.

Persoanele și organizațiile afectate au raportat pagube de aproximativ 568 de milioane de dolari. Serghei Medvedev cumpăra și vindea documente, cărți de credit și alte informații bancare furate.

Potrivit acuzării, “organizația lui Medvedev s-a angajat, în perioada 2010 – 2017, în achiziționarea și distribuirea la scară largă de informații privind carduri de credit, informații financiar- bancare, programe malware și alte produse ilicite”.

В Таиланде задержали российского хакера

Rusul a fost reținut în Thailanda la începutul lui 2018, la solicitarea FBI, sub suspiciunea de implicare într-o organizație transnațională de hackeri, acesta fiind ulterior extrădat în Statele Unite. Organizația Infraud a fost creată în octombrie 2010 de către ucraineanul Sviatoslav Bondarenko (aka Obnon, Rector, Helkern).

https://www.justice.gov/opa/pr/thirty-six-defendants-indicted-alleged-roles-transnational-criminal-organization-responsible

Având deviza ironică “In Fraud We Trust”, organizația direcționa traficul și potențialii cumpărători către site-uri specializate în comercializarea de informații financiare și bancare furate, programe malware și alte bunuri ilicite.

Sursa: https://www.securitylab.ru/news/509531.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *