Senator democrat: Armele cibernetice ale CIA, furate ca urmare a neglijenței personalului

Specialiștii în securitate IT ai agenției s-au concentrat pe crearea de arme cibernetice în detrimentul securității rețelelor.

7 Facts: 'Vault 7' CIA Hacking Tool Dump by WikiLeaks

Motivul celei mai mari scurgeri de date din istoria CIA a fost neglijența departamentului care dezvoltă arme cibernetice. Aceasta este concluzia unui raport intern al CIA din anul 2017, publicat la 16.06.2020 de către senatorul democrat Ron Wyden. Conform documentului, specialiștii în securitatea informațiilor “s-au concentrat pe crearea de arme cibernetice în detrimentul securității propriilor sisteme informatice”.

In anul 2016, ca urmare a spargerii sistemelor Centrului pentru Cyber Intelligence din cadrul CIA (Center for Cyber ​​Intelligence, CCI), au fost furate o serie de instrumentele specifice care erau utilizate de agenții americani în operațiuni de hacking.

Cantitatea exactă de date furate rămâne necunoscută. Conform estimărilor preliminare, este vorba de aproximativ 34 TB. Furtul a fost descoperit aproximativ un an mai târziu, în luna martie 2017, când platforma WikiLeaks a publicat Vault 7, cea mai mare colecție de documente CIA care detaliază unele dintre cele mai avansate instrumente de hacking ale agenției.

“Marea majoritate a hacking tool-urilor nu erau partajate corespunzător, iar utilizatorii făceau inclusiv schimburi de parole de administrator. Nu existau controale eficiente pentru suporturile mobile de date. Dacă aceste informații nu ar fi fost publicate pe Wikileaks, nu am fi știut niciodată despre această breșă de securitate ”, se menționează în documentul publicat de senatorul american.

Sursa: https://www.securitylab.ru/news/509261.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *