Republicanii americani pregătesc “legea împotriva hackerilor ruși”

Kevin McCarthy a anunțat pregătirea documentului, după ce trei țări au acuzat Federația Rusă că a încercat să fure date despre vaccinul împotriva COVID-19.

Goldberg: Republicans' big lie about Trump and Russia ...
Kevin McCarthy, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii

Liderul republican din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, pregătește un proiect de lege împotriva „hackerilor ruși”. Congresmanul american a anunțat acest lucru prin intermediul contului său de Twitter vineri, pe 17 iulie a.c.

McCarthy și-a făcut publică intenția, după ce Statele Unite, Canada și Regatul Unit au acuzat Rusia că a încercat să fure date despre vaccinul contra coronavirusului.

Bear Hunting: Tracking Down COZY BEAR Backdoors

Anterior, gruparea de criminalitate cibernetică APT29 (Cozy Bear), asociată de guvernele unor țări Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, a atacat companii farmacologice din Statele Unite, Canada și Regatul Unit care dezvoltă și testează vaccinul împotriva COVID-19.

În postarea sa pe Twitter, McCarthy a acuzat Rusia că “încearcă să slăbească răspunsul dat pandemiei COVID-19”. Potrivit congresmanului, în zilele următoare va prezenta un proiect de lege care “va oferi posibilitatea de a-i trage la răspundere pe hackerii ruși”.

Rusia neagă orice acuzație la adresa sa. Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, a declarat că “Moscova nu știe cine ar putea fi în spatele atacurilor derulate de hackeri și nu are nicio legătură cu acestea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *