Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat descoperirea primului vaccin rusesc împotriva coronavirusului

Am creat primul vaccin rus împotriva COVID-19, a declarat Ruslan Țalikov, prim-adjunct al ministrului rus al apărării.

Garda De Onoare, 15S, Garda, Rusă, Ruși, Rusia, Soldaţi

“Evaluările finale ale rezultatelor testelor au fost realizate de către specialiștii noștri și cei ai Centrului Național de Cercetare <Dr. Nikolai Gamaleia>. În momentul externării, fără excepție, toți voluntarii, care au obținut imunitate la coronavirus, se simțeau bine. Avem deci primul vaccin autohton împotriva coronavirusului”, a spus Țalikov.

Producția în masă a vaccinului este programată să înceapă în luna august, a adăugat oficialul rus.

Ministerul rus al Apărării participă la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 împreună cu Centrul Național de Epidemiologie și Microbiologie “Dr. Nikolai Gamaleia”. Studiile clinice s-au bazat pe voluntari din rândurile Armatei ruse, primul grup fiind externat din spital pe 15 iulie, al doilea pe 20 iulie.

Totodată, surse din cadrul Ministerului rus al Sănătății au negat informațiile potrivit cărora vaccinul ar fi disponibil. Conform acestor surse, studiile clinice sunt încă în desfășurare.

Bloomberg a scris anterior că sute de persoane din elita politică și de afaceri din Rusia au avut acces la un vaccin experimental încă din luna aprilie.

The Return Of Cozy Bear: Russian Hackers In The Crosshairs Of ...

In SUA, liderul republican din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, pregătește un proiect de lege împotriva „hackerilor ruși”. Congresmanul american a anunțat acest lucru pe 17 iulie a.c. McCarthy și-a făcut publică intenția, după ce Statele Unite, Canada și Regatul Unit au acuzat Rusia că a încercat să fure date despre vaccinul contra coronavirusului. Anterior, gruparea de criminalitate cibernetică APT29 (Cozy Bear), asociată de guvernele unor țări Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, a atacat companii farmacologice din Statele Unite, Canada și Regatul Unit care dezvoltă și testează vaccinul împotriva COVID-19. Rusia neagă orice acuzație la adresa sa. Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, a declarat că “Moscova nu știe cine ar putea fi în spatele atacurilor derulate de hackeri și nu are nicio legătură cu acestea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *