Microsoft nu intenționează să vândă poliției tehnologie de recunoaștere facială

Compania așteaptă adoptarea unei legi naționale care să reglementeze utilizarea acestei tehnologii.

Microsoft a decis să se alăture IBM și Amazon și să ia poziție împotriva utilizării tehnologiei de recunoaștere a feței de către agențiile de aplicare a legii din SUA. Conform  președintelui companiei, Brad Smith, Microsoft a luat “o poziție de principiu” în ceea ce privește utilizarea corectă a acestei tehnologii.

“Nu vom vinde tehnologie de recunoaștere facială către departamentele de poliție din SUA până când nu va fi adoptată o lege națională care să reglementeze utilizarea acesteia în conformitate cu drepturile omului”, a declarat Brad Smith.

Comitetul de supraveghere și reformă al Camerei Reprezentanților din SUA a organizat o serie de audieri privind utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială, dar nu a prezentat încă un proiect de lege în acest sens.

In luna ianuarie a.c., Comisia Europeană a analizat posibilitatea de a interzice utilizarea acestei tehnologii pentru o perioadă de 5 ani în locuri publice, astfel încât, în ​​acest timp, să se dezvolte modalități de prevenire a potențialelor abuzuri.

Recunoașterea facială are aplicații în domenii precum supravegherea video, biometrie, robotică, indexare de imagini și videoclipuri, căutarea de imagini după conținut, etc. Această tehnologie este foarte apreciată, fiind considerată minim invazivă, în comparație cu alte sisteme biometrice (amprente, recunoașterea irisului).

Sursa: https://www.securitylab.ru/news/509197.php

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *