Instagram pornește camera în timp ce urmăriți feedul

Instagram folosește camera smartphone-ului dumneavoastră chiar și atunci când nu faceți o fotografie sau un videoclip.

image

Aplicația Instagram are acces la camera foto a smartphone-ului chiar și atunci când utilizatorul navighează doar pe fluxul aplicației (feed).

Posesorii de smartphone-uri pe care rulează noua versiune a sistemului de operare au observat că indicatorul verde al funcționării camerei se activează și atunci când nu sunt realizate fotografii sau videoclipuri, relatează The Verge.

Un utilizator de Twitter a fost primul care a observat că Instagram folosește camera smartphone-ului chiar dacă nu realizați o fotografie sau un videoclip.

Apple a introdus noi notificări în iOS 14 pentru a avertiza utilizatorii dacă o aplicație are acces la camera dispozitivului. Potrivit utilizatorului KevDoy, pictograma camerei este activă când doar vă verificați feedul. Reprezentanții Instagram susțin că problema ar fi o eroare de software, iar aplicația nu ar avea acces la cameră sau microfonul smartphone-ului când utilizatorul nu face poze sau filmulețe. “Am descoperit bug-ul și rezolvăm problema. Pictograma camerei se activează greșit. Nu înregistrăm conținut în timp ce vă verificați feedul”, a spus un reprezentant al Instagram.

Nu este prima dată când iOS 14 beta le-a arătat proprietarilor de iPhone că unele aplicații se comportă ciudat. De exemplu, TikTok a fost prins accesând în mod repetat, fără permisiune, conţinutul pe care îl aveau utilizatorii în clipboard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *