În SUA au apărut Forțele de Combatere a Fraudelor Cibernetice

Departamentul Securității Interne al SUA a anunțat comasarea a două dintre cele mai importante direcții din subordinea sa, Forțele de Combatere a Criminalității Electronice, respectiv Forțele de Combatere a Criminalității Financiare, într-o singură instituție, intitulată Forțele de Combatere a Fraudelor Cibernetice (Cyber Fraud Task Forces, CFTFs).

Prin crearea acestei noi entități, Departamentul Securității Interne își propune “să depisteze, să prevină și să combată infracțiunile financiare complexe desfășurate prin intermediul unor activități cibernetice specifice”. Totodată, decizia privind unificarea celor două departamente “pornește de la necesitatea descurajării activității infracționale care ar putea împiedica un răspuns eficient dat pandemiei COVID-19 și recuperarea fondurilor furate de la cetățenii americani”.

In ultima perioadă, Departamentul Securității Interne al SUA a descoperit sute de escrocherii asociate COVID-19, a investigat numeroase cazuri de fraudă cibernetică, a oprit vânzări ilicite de kituri de testare COVID-19 și a împiedicat fraude de sute de milioane de dolari. Prin crearea Forțelor, Departamentul Securității Interne al SUA își propune să îmbunătățească coordonarea, schimbul de expertiză și resurse, respectiv diseminarea celor mai bune practici în domeniul investigării infracțiunilor cibernetice financiare, se arată în comunicatul de presă.

“Noile Forțe de Combatere a Fraudelor Cibernetice dispun de agenți și analiști echipați cu cele mai avansate tehnologii și instruiți la cel mai înalt nivel”, a declarat Michael D’Ambrosio, directorul adjunct al Departamentului Securității Interne din SUA.

Instituția nou apărută dispune de 42 de sedii pe teritoriul SUA, respectiv 2 birouri internaționale, la Londra și Roma. În următorii ani, Departamentul Securității Interne
intenționează să extindă această rețea până la 160 de locații situate pe teritoriul american și în străinătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *