Hackerul KingNull a publicat baza de date a celui mai important provider dark web

La 31.05.2020, un hacker a publicat baza de date a providerului Daniel’s Hosting (DH), cel mai mare furnizor de hosting gratuit în zona Dark Web, a anunțat portalul ZDNet.

DH leaked

Datele scurse au fost obținute după ce hackerul a spart DH la începutul acestui an, pe 10 martie 2020. La vremea respectivă, proprietarul DH Daniel Winzen a declarat că hackerul a furat baza de date și i-a șters toate serverele. La 26 martie a.c., DH și-a închis serverele, userii fiind îndemnați să-și mute site-urile la alți provideri. In ​​urma opririi DH, aproximativ 7.600 de site-uri – o treime din toate portalurile dark web- au încetat să mai funcționeze.

Hackerul, supraintitulat KingNull, a încărcat o copie a bazei de date furată de pe DH pe un portal de găzduire de fișiere. Conform unei succinte analize a acestei scurgeri de informații, datele scurse includ 3.671 de adrese de e-mail, 7.205 parole de cont și 8.580 de chei private pentru domenii .onion (dark web).

dh-sample.png

“Baza de date scursă conține informații sensibile cu privire la proprietarii și utilizatorii a câtorva mii de domenii darknet. Aceste informații ar putea ajuta foarte mult instituțiile de ordine să urmărească persoanele care derulează activități ilegale pe site-urile darknet respective”, a declarat compania de intelligence informatic Under the Breach.

DH nu este singurul furnizor de hosting web închis după ce a fost atacat de hackeri. Astfel, în anul 2017, hackerii grupării Anonymous au scos din funcțiune Freedom Hosting II după ce au descoperit că acest server găzduia portaluri conținând abuzuri asupra copiilor.

După atacul din luna martie 2020 asupra serverului său, Daniel Winzen a declarat că “intenționează să relanseze serviciul în câteva luni, după ce va aduce îmbunătățirile necesare”, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *