Gruparea REvil a furat 800 GB de date din rețeaua companiei feroviare spaniole Adif

Membrii grupării amenință că vor lansa un nou atac cibernetic dacă Adif nu le va îndeplini solicitările.

REvil ransomware hackers threatening to release “dirty laundry” on ...

Compania feroviară spaniolă de stat Adif a căzut victimă grupării de criminalitate cibernetică REvil. Adif este compania spaniolă de stat care administrează infrastructura feroviară a țării, gestionează traficul și percepe taxe de la operatorii feroviari.

În urma a două campanii malițioase, atacatorii au reușit să fure aproximativ 800 GB date, inclusiv informații personale și date contabile.

“Vă sfătuim să ne contactați imediat. Avem informații personale, inclusiv corespondență, contracte și date contabile, în total 800 GB. Dacă nu ne respectați cererea, vă vom publica datele. Vom continua să vă descărcăm informații până când ne veți contacta. In caz contrar, odată cu publicarea, vom realiza și al treilea atac”, au arătat membrii grupării într-un mesaj online.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat atacurile cibernetice, însă a anunțat că “infrastructura feroviară spaniolă nu a avut de suferit de pe urma acestora”.

Anterior, Gruparea REvil a solicitat 7,5 milioane de dolari companiei Telecom, cel mai mare furnizor argentinian de internet, în schimbul deblocării datelor criptate pe 18 mii de calculatoare din rețeaua IT a acestei companii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *