Din luna august, Google va bloca teoriile conspirației despre coronavirusVom bloca informațiile false privind “criza din industria medicală, în plină pandemie”, au precizat reprezentanți ai gigantului tehnologic american. Decizia Google intervine pe fondul răspândirii informațiilor greșite despre COVID-19.

One dollar detail one - Royalty-free Eye Stock Photo

Compania Google va interzice reclamele care promovează teorii ale conspirației privind coronavirusul și va elimina, de asemenea, publicitatea de pe paginile web care promovează astfel de teorii.

Regulile vor intra în vigoare la 18 august a.c.. Compania a menționat că noua abordare va viza paginile care contrazic consensul științific cu privire la pandemie. Cu toate acestea, măsurile nu se vor aplica paginilor conținând teorii ale conspirației fără legătură cu coronavirusul.

“Ne extindem politica de protecție împotriva efectelor dăunătoare asupra sănătății. Vom bloca conținutul periculos, de exemplu, cel cu privire la existența unei crize în industria medicală. Aceste informații contravin celor puse la dispoziție de comunitatea științifică”, a declarat un reprezentant al Google.

In luna aprilie a.c., Google a lansat o avertizare referitoare la explozia de atacuri de tip phishing pe tema COVID-19. Google a blocat, în medie, peste 100 de milioane de e-mailuri de tip phishing pe zi. Aproape o cincime dintre acestea erau e-mailuri frauduloase a căror subiect era legat de pandemie.

În anul 2019, Google a obținut din publicitate aproape 135 miliarde de dolari.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *