Google: Hackerii iranieni și chinezi atacă sediile de campanie ale lui Trump și Biden

Chinese and Iranian hackers target Biden and Trump campaigns ...

Specialiștii din cadrul Google Threat Analysis Group au descoperit două campanii de phishing care targhetează sediile de campanile ale candidaților la președinția SUA Donald Trump și Joe Biden. Astfel, echipa electorală a lui Joe Biden a primit e-mailuri de tip phishing de la hackeri care au legătură cu guvernul chinez, iar cea a lui Donald Trump, de la hackeri iranieni.

Potrivit lui Shane Huntley, șeful Google Threat Analysis Group, nu există dovezi că atacurile de phishing au avut succes.

Reprezentanții ambelor echipe au declarat că au prevăzut posibilitatea derulării acestor acțiuni de tip phishing și au reușit să le respingă.

Echipa lui Joe Biden a fost atacată de gruparea de spionaj cibernetic APT31 (Zirconium). Potrivit enciclopediei cibernetice Malpedia, APT31 este o grupare specializată în furtul de proprietate intelectuală, concentrându-se pe date și proiecte care fac o anumită organizație competitivă în domeniul său. Pe baza datelor disponibile, APT31 desfășoară operațiuni comandate de guvernului chinez. La rândul său, personalul sediului electoral al lui Donald Trump a fost ținta grupării APT35 (Charming Kitten), ale cărui victime sunt companii de electricitate și tehnologie, precum și organizații guvernamentale. În aprilie a.c., Charming Kitten a încercat să atace Organizația Mondială a Sănătății cu ajutorul unor mailuri de tip phishing, trimise în numele BBC și a Consiliului American pentru Politică Externă.

Care sunt obiectivele urmărite de cybercriminali în ambele cazuri? Atacatorii ar putea fi interesați de documente confidențiale în vederea publicării lor ulterioare, așa cum s-a întâmplat în timpul campaniei electorale din anul 2016 din SUA, când numeroase documente interne ale Partidului Democrat au fost date publicității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *