Provideri de internet, obligați să supravegheze cetățenii

Supravegherea cetățenilor germani se va realiza cu ajutorul programului FinFly ISP al celor de la FinFisher, companie germană de securitate cibernetică, potrivit Netzpolitik, un popular blog politico-social din Germania.

 

Autoritățile germane au propus un proiect de lege care oferă tuturor celor 19 servicii speciale ale țării dreptul de a-i spiona pe cetățeni germani cu ajutorul troienilor.

Diagramm

 

Conform documentului, furnizorii de internet vor fi obligați să instaleze echipamente guvernamentale în centrele lor de date, redirecționând informațiile mai întâi către agențiile de aplicare a legii și abia apoi către destinația prevăzută (client). Utilizatorii nu vor ști că mesajele lor și chiar actualizările software sunt realizate prin intermediul unui proxy. Aceste obiective vor fi puse în practică cu ajutorul programului FinFly ISP, produs de compania FinFisher. Potrivit descrierii tehnice, FinFisher poate implementa cu ușurință troieni pe dispozitivele țintă.

https://wikileaks.org/

Conform documentelor publicate de WikiLeaks, soluția FinFly ISP este destinată utilizării în rețelele providerilor de internet și are capacitatea de a efectua atacuri MitM, scrie Netzpolitik.

Mai multe organizații pentru apărarea drepturilor omului, inclusiv Society for Freedom Rights, au dat în judecată guvernul german pentru utilizarea programelor-spion. Furnizorii de servicii Internet sunt, de asemenea, nemulțumiți de această turnură a situației, invocând pierderea substanțială a încrederii din partea consumatorilor de servicii internet.

Cu toate acestea, nu este prima dată când autoritățile germane încearcă să-și monitorizeze cetățenii. În 2016, agențiile germane de aplicare a legii primeau permisiunea de a utiliza un program de urmărire și spionaj. Autoritățile germane aprobau la acea dată utilizarea troianului Bundestrojaner („troianul federal”), conceput pentru a urmări suspecții prin intermediul computerelor și dispozitivelor mobile ale acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *