Donald Trump a confirmat atacul cibernetic american asupra “fermei ruse de trolli”

Președintele Donald Trump a confirmat, pentru prima oară, faptul că Statele Unite au lansat în anul 2018 un atac cibernetic asupra Agenției de Cercetări pe Internet, cunoscută sub numele de “fabrica de trolli ruși”, conform The Washington Post.

Trump confirms 2018 US cyberattack on Russian troll farm

Potrivit lui Donald Trump, “Barack Obama știa despre implicarea rusă în politica internă americană, dar nu a făcut nimic, crezând că va câștiga Hillary Clinton, candidatul Partidului Democrat”. Liderul de la Casa Albă a precizat că a decis atacul cibernetic bazându-se pe informații oferite de agențiile americane de securitate privind interferența Rusiei în procesul electoral din SUA. “Și iata că am reușit să-i oprim”, s-a referit președintele american la trollii ruși.

The US Cyber Command shut off infamous Russian troll factory from ...

În luna februarie 2019, The Washington Post scria despre atacul cibernetic al SUA din noiembrie 2018 împotriva “fabricii ruse de trolli”. Conform publicației, în urma atacului, biroul companiei, situat la Sankt Petersburg, a fost complet deconectat de la Internet. Agenția Federală de Știri din Rusia, asociată Agenției de Cercetări pe Internet și proprietarului acesteia, omul de afaceri Evgheni Prigojin, a confirmat atacul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *