Australia va investi un miliard de dolari în cyber security

Australia prepares massive defence boost in 'dangerous' world ...

În următorii 10 ani, Australia va cheltui 926,1 milioane USD pentru a-și consolida apărarea cibernetică, a declarat (30.06.2020) premierul Scott Morrison.

Anunțul vine la doar câteva săptămâni după ce Canberra anunța că un actor statal a lansat atacuri cibernetice sofisticate la adresa Guvernului, organismelor politice, furnizorilor de servicii de bază și operatorilor de infrastructură critică din țară.

Deși oficialii australieni au refuzat să menționeze cine este responsabil pentru atacuri, surse apropiate conducerii australiene au declarat pentru Reuters că țara responsabilă este China, informație dezmințită rapid de Beijing.

“Principala prioritate a guvernului federal este protejarea economiei, securității naționale și suveranității națiunii noastre”, a declarat Morrison.

Din cei aproximativ 1 milliard de dolari destinați consolidării capacității de apărare cibernetică, 470 de milioane de dolari vor fi cheltuiți pentru angajarea în cadrul Directoratului de cyber intelligence al Australiei a încă 500 de experți în securitate cibernetică.

Sursa: https://www.securitylab.ru/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *