Administrația președintelui SUA Donald Trump: Mai multe companii chineze, deținute sau controlate de Armata R.P.C.

Lista este formată din 20 de companii chineze de renume, printre care Huawei Technologies și Hikvision.

image

China-US Confrontation

Administrația președintelui SUA Donald Trump a prezentat o listă de 20 de companii chineze presupuse a fi deținute sau controlate de instituții militare ale Chinei.  Printre acestea se numără gigantul echipamentelor de telecomunicații Huawei Technologies și Hikvision, important producător de sisteme de supraveghere video.

Documentul inițial, emis de Ministerul Apărării al SUA, mai indică companiile de telecomunicații China Mobile Communications Group și China Telecommunications Corp, precum și compania de aeronautică Aviation Industry Corp.

Reprezentanții Hikvision au declarat că informațiile sunt “nefondate”, menționând că nu sunt “o companie militară chineză” și nu au participat niciodată la lucrări de cercetare și dezvoltare în scopuri militare.

Reprezentanții Casei Albe nu au menționat dacă vor impune sau nu sancțiuni împotriva companiilor de pe listă.

Potrivit unui oficial de rang înalt al Administrației prezidențiale americane, “lista reprezintă un instrument util pentru evaluarea parteneriatelor cu respectivele companii chineze, atât în cazul Guvernului de la Washington, dar și pentru companiile, investitoriii și instituții academice americane”.

Sursa: https://www.securitylab.ru/news/509489.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *